Gisteravond namen onze dames het in een spannende wedstrijd op tegen Vilvoorde, en ze bewezen dat je met teamwork elke uitdaging kan overwinnen.

Het zag er vooraf nochtans niet positief uit voor Clem. Met slechts vier speelsters die in staat waren om de laatste drie trainingsweken bij te wonen: Nathalie nog op haar ski's, Femke die minstens zes weken aan de kant staat en Roos die terugkeerde uit blessure maar nog niet volledig hersteld is, was het puzzelen.

Slechts zeven speelsters inzetbaar dus, maar gelukkig konden we als achtste speelster rekenen op Marta die als M19 haar eerste speelminuten bij de Dames mocht meepikken!

De speelstijl van Vilvoorde werd gekenmerkt door een laag tempo en een stevige verdediging onder de ring, elk balbezit werd hard bevochten.

In het eerste kwart was CLEM nog niet goed wakker, en lag er te weinig tempo en snelheid in onze aanval. Bij het verdedigen hadden we moeite met de slimme backdoor cuts van Vilvoorde en het stevige opposten van hun center. Een 10-puntenkloof was het resultaat.

Tijd voor onze CLEM-dames om een versnelling hoger te schakelen. Het tweede kwart bracht echter niet meeteen beterschap en na 5 minuten lag de score op 22-12.

Gelukkig sloeg dan eindelijk wel onze motor aan, en door het hogere tempo en sterk reboundwerk werd onze achterstand geleidelijk aan weggewerkt. We gingen rusten bij een 23-22 tussenstand.

In het derde kwart namen onze dames verder de controle over met een combinatie van strakke verdediging, juiste shotselectie en efficiënter afwerken.

Tot we midden derde kwart opnieuw de controle verloren en Vilvoorde hiervan kon profiteren, 5 punten achterstand was het resultaat.

Het vierde kwart ontvouwde zich op het einde nog als een nagelbijter, starten deden we met een 40-35 tussenstand, maar opnieuw vond CLEM de weg naar doel en met een 0-8 run stonden de bordjes op 40-43.

Het verdere verloop van dit kwart werd gekenmerkt door pittige pressverdediging van Vilvoorde die leidde tot enkele ongelukkige turnovers van CLEM maar die Vilvoorde niet kon verzilveren. Onze dames hielden het hoofd koel en behaalden uiteindelijk een felbevochten overwinning, 44-45 als eindstand!

Een mooi bewijs van de veerkracht en vechtspirit van onze CLEM-dames, die laten zien dat als het moeilijk wordt iedereen een tandje bijsteekt en waarbij de bank de speelsters aanmoedigt om tot het uiterste te gaan.