Onze U18B maakten zaterdag de verplaatsing naar BBC Berlaar. Net als onze boys, heeft de thuisploeg al zijn wedstrijden in niveau 4 gewonnen en zijn ze dus nieuw in niveau 3. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De 7 Clem-spelers stonden 1 uur voor de wedstrijd al klaar op het terrein. De opwarming kon beginnen. De goesting was groot. Met enige vertraging - de scheidsrechters kwamen recht van een andere wedstrijd - begonnen ze eraan op het kleine veld. Maar ‘traag’, dat stond niet in het woordenboek van onze Clem-boys. We waren 4 minuten ver en er stond 0-8 op het scorebord. Na 5 minuten was het 2-11. Berlaar wist die 1ste minuten niet wat er gebeurde maar ze herpakten zich snel. Na het 1ste kwart stond er 16-11 op het scorebord.

Toen was het aan Berlaar om het gaspedaal in te duwen. We waren 2 minuten ver en het stond al 22-11. Nu was het Clem die ze zag vliegen. De volgende minuten verliepen moeizaam maar de bezoekers gaven niet op. We gingen rusten met 30-22 op het scorebord.

De rust had onze toppers goed gedaan. Ze schoten weer verschroeiend uit de startblokken. Na 3 minuten stond het 32-31. De spanning begon te stijgen. Bij de thuisploeg werd er een extra roltribune gezet omdat het aantal supporters maar bleef aangroeien. Gelukkig hadden de scheidsrechters de wedstrijd perfect in de hand. Clem bleef proberen om de kloof helemaal te dichten. Dat lukte in de 7de minuut: 37-37. Maar toen moesten ze de rol weer lossen. Het 3de kwart eindigde op 50-41. De thuisploeg tankte vertrouwen. Was alles verloren?

De eerste punten in het 4de kwart waren voor Berlaar: 52-41. Maar stilaan voelden we dat de wedstrijd begon te kantelen. We waren 5 minuten ver en er stond 56-50 op het bord. Bij de thuisploeg begon de foutenlast door te wegen maar ook zij gaven niet op. In de 7de minuut was de kloof opnieuw 9 punten: 61-52. Tijd voor een time-out van coach Jarne. We vlogen er weer in en slopen dichterbij. In de 9de minuut kwam Clem tot op 2 punten van Berlaar: 65-63. Tijd voor de thuiscoach om een time-out te nemen. We gingen naar de laatste minuut en met nog 24 seconden op de klok maakten onze toppers gelijk, met een bonusvrijworp erbovenop: 65-66. Opnieuw een time-out voor de thuisploeg. Wie bleef het koelst in het hoofd? Dat was Clem. In de laatste seconden maakte Berlaar opnieuw een fout en zo mocht Clem de wedstrijd afsluiten met 2 vrijworpen die allebei binnen gingen: 65-68. De ontlading was enorm.

Super gedaan van spelers en coach en supporters, proficiat!