Vandaag trokken spelers, coach en supporters van de J18B naar de sporthal in Wilsele voor de eerste match in de reguliere competitie. Na de oefen- en bekermatch tegen sterke niveau 3-ploegen was het afwachten wat de eerste kennismaking met een andere niveau 4-ploeg zou geven.

De Leuven Bears begonnen sterk, en er stond al vrij snel een kleine voorsprong op het scorebord voor hen. Clem had enkele minuten tijd nodig om georganiseerd te geraken, maar onze jongens namen de wedstrijd al gauw in handen. Aan het eind van het eerste kwart stond er 10-15 op het scorebord; het resultaat van goed samenspel en een sterke verdediging.

In Q2 werd het verschil groter. Onze jongens vonden elkaar beter en beter, en voor de Leuvense spelers werd het steeds moeilijker om door de verdediging van Clem te geraken en om te reageren op de snelle aanvallen. Bij de rust stond er 19-39 op het scorebord.

Over het derde kwart kunnen we kort zijn: onze J18B waren vandaag te sterk voor deze ploeg van de Leuven Bears. Dankzij hun harde werk en de goede begeleiding van de coaches tijdens de trainingen en de matchen zien we nu al een ploeg die zowel in de aanval als in de verdediging hun mannetje kan staan. Er is natuurlijk nog veel werk aan de winkel, maar dat schrikt de jongens en de coaches niet af. Na Q3 was de score 21-72; onze jongens maakten maar liefst 33 punten in deze periode.

Hoewel het een faire wedstrijd was, was het er ook één met een hoge foutenlast; bij de Bears moesten 2 spelers vroegtijdig naar de kant maar ook bij Clem moesten een aantal spelers opletten om niet uitgesloten te worden na een 5de fout. Dat was dus een aandachtspunt in het vierde kwart. Het leek verder ook alsof de spelers van Clem al een beetje moe werden, want er werden in dat laatste kwart minder punten gescoord. Maar ze hadden al zoveel moois laten zien dat hen dat ruimschoots vergeven wordt :-) Eindscore: 27-81. Proficiat!