Andere koek, dat zou het deze week worden tegen reeksleider Stevoort. Hun resultaten & speelstijl kennen we al: impressionant.  Kan Clem een vuist maken bij deze topploeg?

Full press. Met een ongeziene druk start Stevoort en duwt ons met onze rug meteen tegen de muur. Al snel staat het 8-0, maar gelukkig staan er ook al binnen de 3 minuten 4 ploegfouten voor hen op het bord.
Het lukt ons regelmatig om - dankzij de geoefende "hoe geraak ik voorbij de press" aanpak - de overzijde te bereiken en tot verbazing van vriend en vijand scoren we onze puntjes waardoor de sneltrein Stevoort niet verder wegloopt. 8-5, later 12-6 en 17-12 op twee minuten voor het einde... het lijkt even of we mee doen ondanks hun overwicht en iedereen bij Clem gaat voluit. Het kwart eindigt op 23-14 en daar mogen onze jongens best trots op zijn.
 
Wat daarna volgt is simpelweg dominantie door Stevoort. Onze defense houdt met moeite stand, hun full press gaat gewoon door (vrijwel de hele wedstrijd) en hun afwerking komt onder stoom. Wij spelen voor wat we waard zijn maar moeten de wet van de sterkste ondergaan. Succesvolle steals en fastbreaks van hun kant, veel beweging ook. Wij lopen en strijden zo hard we kunnen, maar het is net niet genoeg. Met een "goed gewerkt" vanuit de Clem supportersclan gaan we met 45-20 de rust in. Eigenlijk best oké gezien het wedstrijdverloop. De jongens voelen dat ook zo aan en coach Sven hoopt dat we ze onder de 100 kunnen houden. Is dat realistisch? Wie heeft een extra versnelling over in de tweede helft?
 
De versnelling blijkt een turbo: Stevoort raast door het derde kwart als een bezetene. Voor we het goed en wel beseffen staat het in minuut vier 66-21! Met een Time Out de tsunami stoppen lukt amper, maar we scoren wel nog wat punten waardoor het finaal 88-28 staat na Q3. 'Wat was mich dat!' zeggen ze hier in Stevoort. Natuurlijk kunnen we als Clem fan zeggen dat Stevoort op het randje mag blijven verdedigen & pressen en onvoldoende gestraft is met fouten, maar dat zou hun overmacht oneer aandoen. Dit is een zeer goede ploeg, punt.
 
Zo zal er ook tot de laatste dribbel gestreden worden voor elke bal, door ons én door hen. Iemand van de supporters merkte op dat ons eerste échte shot in de tweede helft pas halfweg Q4 valt. Geen enkel punt krijgen we cadeau, ze zijn allemaal ondanks permanente druk van de tegenstander behaald...chapeau daarvoor gasten! Na hun laatste van zes driepunters wordt 119-40 de einduitslag. Vermoeide, berustende gezichten bij Clem - maar wel gestreden tot het eind!
 
Tegen dit Stevoort kunnen we niet op, maar verliezen is ook leren. En onze gasten tonen vandaag in moeilijke omstandigheden alweer hun wil om tot op de bodem hun fysieke & mentale reserves aan te spreken. Dus: we laten deze wedstrijd achter ons, nemen wat waardevolle lessen mee en gaan kop omhoog en met de borst vooruit richting terugronde als vierde in de stand. Volgende week naar Elite Antwerp. Let's Go Clem!
 
Verslag: Kristof Dejonghe