Vandaag stond voor onze U16 de derby in en tegen Diest op het programma. Onze spelers kwamen vele bekenden van school tegen op het veld. Ze waren er dan ook op gebrand om te winnen maar die van Diest natuurlijk ook.


Clem opende de score maar al gauw kwam Diest langszij en liepen ze enkele punten uit: 6-2 halverwege het eerste kwart. Maar even later hadden de bezoekers de achterstand alweer goed gemaakt en stond het 6-7. Diest was wat gretiger aan de bal. Dat resulteerde in een opeenvolging van fouten wat dan weer reactie uitlokte van spelers en coach. Een eerste technische fout was het resultaat. Maar Diest bleef wel aan de winst. Het eerste kwart eindigde op 14-13.

Na 4 minuten in het tweede kwart nam Clem de leiding over maar niet voor lang. Beide ploegen bleven elkaar het vuur aan de schenen leggen: dan liep de ene twee punten uit, dan was het weer aan de andere. Bij 20-20 sloegen er bij sommige Diestenaars een aantal stoppen door. Het resultaat: een speler mocht met zijn tweede technische fout al beschikken en de Diestse coach mocht even later volgen. Beide ploegen, de tafelofficials en de supporters stonden erbij en keken ernaar. We gingen rusten met 20-22 op het bord en hadden alleszins iets om over te praten ...

Clem kwam het beste uit de kleedkamer. Na drie minuten stond het 23-28. Clem bleef de volgende minuten telkens een paar puntjes voorsprong vasthouden. Bij Diest zagen ze de bui al hangen. Op het einde van het derde kwart stond er 26-41 op het scorebord.

Hoewel Diest bij het begin van het laatste kwart snel zes punten maakte, waren onze boys niet onder de indruk. Ze bleven rondspelen en kansen creëren. Coach Hafid was tevreden dat iedereen de opgelegde taken uitvoerde en ervoor bleef gaan. De wedstrijd eindigde op 40-49. Goed gedaan Clem!

Verslag: Hilde De Wachter - Video: Ellen Geniets