Op zaterdag 30 maart kwam de U18-ploeg van Berlaar op bezoek bij de U18B van Clem. Onze jongens hadden de spannende heenmatch begin februari kunnen afsluiten met een nipte overwinning. Het was dus al duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

We kunnen alvast rekenen op een voltallige ploeg; dat is al geleden van begin 2024. We hopen om de rest van het seizoen te kunnen afwerken zonder nieuwe blessures.
Het werd in de eerste minuten van de wedstrijd al meteen duidelijk dat het weer een spannende strijd zou worden. Maar: als onze Clem-boys goed spelen kunnen ze een sterke tegenstander aan. Dat hebben ze al eerder bewezen, en daar geloven coach en supporters ook in. Het eerste kwart wordt alvast afgesloten met een voorsprong: 20-14.
In het tweede kwart komt Berlaar iets sterker opzetten en voelen onze jongens dat ze de hele tijd alert moeten blijven. Een sterke aanval moet meteen gevolgd worden door stevig verdedigen. Als ze de aandacht laten verslappen maakt Berlaar daar direct dankbaar gebruik van. Bij de rust staat het 31-27.
De focus staat nog steeds op scherp na de rust, en dat blijft ook nodig. Berlaar is uiteraard niet van plan om een cadeau te geven aan Clem, en ze willen hun positie in de rangschikking behouden. Maar Clem blijft goed verdedigen én goed aanvallen, en ook het derde kwart kan eindigen met puntenvoordeel voor Clem: 47-42.
Nu moeten onze jongens die voorsprong kunnen vasthouden, en de manier om dat te doen klinkt heel gemakkelijk: goed basketten. En: dat doen ze! Dankzij de bijdrage van elk van de 9 spelers en de coach kan de wedstrijd eindigen met 66-55 op het scorebord. Proficiat!