Op Zondag 15 oktober trokken onze U19M richting Hasselt. De twee vorige matchen hadden ze maar nipt verloren.

Ging vandaag de bal dan toch meer in hun net terecht komen dan bij de tegenstander? Dit zal duidelijk worden in mijn verslag. Ze hadden wel wat stress, want deze ploeg is ons niet onbekend. Alleen al het verschil dat Hasselt met allemaal U19M op het blad stonden en wij met 1/3 U16M.
Eens op het veld was er nog weinig te bespeuren van stress. De bal werd goed rondgespeeld en het openingspunt was al direct een driepunter. Hasselt was verwittigd. Scherpenheuvel bleef de ring goed aanvallen en al snel liepen ze 5 punt uit. Hasselt kwam dan uiteindelijk toch op dreef en door hun sterke nummer 9 werd de kloof kleiner. Uiteindelijk trokken onze meisjes het eerste kwart naar zich toe met 10-16.

Tweede kwart was van hetzelfde kaliber. Hasselt gaf niet toe, maar Scherpenheuvel ook niet. De foutenlast van de bezoekers werd wel hoger, maar Hasselt moest gelukkig nog wat oefenen bij de vrijworpen. Hasselt scoorde evenveel als Scherpenheuvel en we gingen de rust in met 22/28.

Derde kwart, meestal niet het beste kwart van onze meisjes, maar hopelijk was dit vandaag anders. Scherpenheuvel begon onmiddellijk scherp te spelen. Even zoneverdediging uitproberen en combineren met press. Wat ging dit van een leien dakje en de coach van Hasselt stond letterlijk met de handen in zijn haar. Bij Hasselt lukte er niets meer en wij zagen flesjes en coachborden door de lucht vliegen, en een boze coach. Wij hielden het hoofd koel en liepen verder uit. Einde derde kwart 28-41.

Vierde kwart, opdracht: rustig blijven en de voorsprong niet meer uit handen geven. Hasselt begon sterk en speelde ook veel agressiever waardoor onze foutenlast weer de lucht in schoot. Ja je leest het goed, in het 4de kwart hebben we maar liefst 8 ploegfouten gemaakt.
Rustig blijven was de opdracht en de nummer 9 van Hasselt niet op dreef laten komen. Dit lukte aardig goed en wij trokken uiteindelijk aan het langste eind. Onze meisjes behaalden een welverdiende overwinning. Proficiat, meisjes: 41-52

Tekst en beeld: Ils Frederickx