Vandaag stond er een thuiswedstrijd op het programma voor onze H1L. De bezoekers kwamen vanuit Oostende afgezakt naar de kust. Een stevige ploeg met heel veel power, dan leerde ons de heenwedstrijd. Kon Clem de punten thuishouden tegen deze opponent?

We openden met 2-7 na 2 minuten om vervolgens naar 6-9 te gaan na 4 minuten. De bezoekers vonden gemakkelijk de score en zo stond er 12-17 op het bord na 7 minuten. Q1 eindigde met 17-21 op het bord.

Q1 was nog relatief rustig, Q2 was veel steviger. De bezoekers gebruikten hun power en ze werden er niet voor bestraft. Onze jongens probeerden daar met snelle balwisselingen op te antwoorden. Na 2 minuten was de stand 23-25 om naar 23-30 te gaan na 4 minuten. We naderden terug tot 2 punten, 38-40 om te gaan rusten met 41-42.

We waren 3 minuten ver na rust en Clem had de bordjes op gelijke hoogte gebracht, 49-49. De voorsprong pakken lukte niet, 53-54 halfweg Q3. We gingen naar minuut 7 en het waren nog steeds de bezoekers die de voorsprong hadden, 55-58. En dan pakte Clem de voorsprong, 59-58. Maar het waren toch de bezoekers die met een voorsprong naar Q4 gingen, 60-63.

En de bezoekers liepen verder weg na 3 minuten stond er 64-71 op het bord. Halfweg Q4, het verschil was terug 4 punten, 67-71. Nog 3 minuten en we zaten terug met 7 punten verschil, 69-73. En de duels die de bezoekers aangingen waren heel hevig. Het mocht nog steeds. Nog iets meer dan één minuut, 73-78. Kon het nog? Neen, Clem kreeg dit meer recht getrokken.

Eindstand 73-80.