Wat een mooie blitzstart van Clem

We trokken naar Leuven voor onze eerste bekermatch. De Bears spelen een niveau hoger dan ons dus we verwachtten een zware wedstrijd.

Onze jongens vingen de wedstrijd aan met een blitzstart. Echt mooi om te zien hoe het passenspel goed uitkwam met een mooie afwerking erna. Na een aantal minuten stonden we 2-10 voor. Er zijn al wedstrijden geweest waarbij de supporters tegen elkaar zeggen, het komt in de sacoche, maar zo ver durfden we vandaag niet gaan. Onze euforie nam al wat af toen de thuisploeg terugkwam en we Q1 afsloten met 10-14. Na een heel mooi Q1 waren we nieuwsgierig naar Q2. Terug waren beide ploegen heel gedreven aan het spelen, maar Leuven maakte 4 puntjes meer dan ons. Met een gelijkstand van 29-29 gingen we de rust in. Het kon nog alle kanten uit en we waren benieuwd hoe het na de rust ging lopen.

Na de rust liep het echter vooral vlot voor Leuven. Clem was de dynamiek een beetje kwijt, kon het tempo niet meer houden en liep achter de feiten aan. Met 26 punten tegen en maar 4 gemaakt in Q3 was het scorebord helemaal hertekend. Maar onze jongens bleven hun best doen en Q4 was terug beter in evenwicht met 11 tegen en 8 gemaakt. Met een eindstand van 66-41 hadden we toch een mooie match gezien. Heel mooie momenten van onze jongens, maar ook momenten waar het heel moeilijk ging. Maar uit die moeilijke momenten kunnen ze leren en verder groeien. Nu is het een paar weken wat rustiger, met nog een kersfeestje in het verschiet. Na de kerstvakantie zullen onze toppers er zeker terug staan om nog veel moois te laten zien.