De eerste uitmatch van het seizoen, zonder de steun van onze supporters, we wisten vooraf dat het een moeilijke zou worden. Onze tegenstander was immers net als wij ongeslagen tot hiertoe.


We begonnen goed aan de wedstrijd en openden de score: 0-3 na 2 minuten. De thuisploeg had al snel een time-out nodig om bij te sturen. Met een 3-punter verdubbelden we onze score en het was pas na net geen 4 minuten dat de tegenstander de eerste maal kon tegenscoren (1-6). 3-9 werd 11-14 en we sloten het eerste quarter af met 16-16. Het tweede quarter kregen we min of meer hetzelfde spelbeeld, Clem liep al vrij snel uit tot 16-21 na amper een minuut maar kon deze lijn niet helemaal doortrekken. 26-30 ruststand.

De gemiddelde (fysieke) leeftijd van de tegenstander was dubbel zo hoog als die van onze ploeg, maar door het kleine veld konden we onze snelheid niet optimaal benutten. Toch slaagden we er ook in het derde quarter in om een kleine kloof te behouden : 29-35 na iets meer dan 2 minuten. 38-43 met nog iets meer dan 4 minuten op de klok, We eindigen het 3e quarter met 49-51.

Het vierde quarter was beneden alle peil en dan heb ik het niet over de prestatie van onze jongens. We liepen op een paar minuten tijd tegen 5 ploegfouten aan die op zijn minst gezegd heel discutabel waren. De aanhang van de thuisploeg, duidelijk onder invloed van teveel gerstenat, begon onze spelers persoonlijk te viseren en provoceren. Datzelfde gerstenat vloeide trouwens de hele match ook rijkelijk aan de tafel van de vrijwilligers (behalve bij onze eigen trouwe Alex natuurlijk). Eindstand: 71-64.
 
Wij onthouden voornamelijk dat onze jongens slim genoeg zijn om de provocaties aan zich voorbij te laten gaan EN de motivatie hebben om dit de volgende weken en maanden recht te zetten.
 
(Verslag en foto's AA, en ja dit is toeval !)
 
H2P 8 oktober 2022 H2P 8 oktober 22