Onze dames van de U16 vertrokken vandaag met zijn allen naar Zaventem. Nee niet om met het vliegtuig te vertrekken, maar wel om een plaats te bemachtigen in de halve finale van de Beker van Brabant. Of ze een vliegende start hebben genomen van bij het begin of misschien wel halverwege zijn gecrasht kan je hier lezen.


Match startte een beetje later want onze coach zat vast in de file. Met enkele assistent coachen in de ploeg was dit natuurlijk geen ramp en namen ze het heft in eigen handen.

Vincent had de weg dan toch gevonden en de match kon beginnen.

Beide teams speelden goed, er werd goed verdedigd langs beide kanten. Scoren ging iets minder goed. Soms was het net alsof er geen gat in de ring zat. Na nog geen 5 minuten spelen viel de eerste speelster van Zaventem gekwetst uit. We waren nog maar net terug op dreef en Febe viel uit met een gekwetste vinger. Gelukkig leek het erger dan het was en na een goeie verzorging van onze verpleegster Sarah en onze sportblessurespecialist Steve stond ze na 5 minuten terug op het veld.

Eerste helft ging op en af en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Stand bij rust was dan ook 23-25.

Even uitblazen, even alles terug op een rijtje en dat derde kwart naar ons toe trekken, dat was de opdracht. Scoren ging al vlotter, passen kwamen goed aan, maar de ploegfouten vlogen ons om de oren. Onze dames gaven niet op en trokken het derde kwart naar zich toe met een verschil van 12 punten.

Laatste kwart en nu heel slim spelen. Voorsprong mocht niet meer uit handen worden gegeven. Onze meisjes bleven rustig, al hadden de meesten van ons al 4 of 3 persoonlijke fouten. Onze verdediging moest een versnelling lager en daar profiteerde Zaventem gretig van. Onze meisjes hielden hun hoofd erbij en lieten zien dat ze de sterksten waren van beide ploegen. Na 1u30 spelen landde het vliegtuig voor Zaventem en vliegen wij door naar de halve finale. Eindscore 39-47.

Proficiat meisjes en coach.

M16 29 jan 2023

Verslag en foto's: Ils Frederickx